Matprataren

Matprataren

Farmors rabarberpaj

ReceptPosted by Malin Sun, May 19, 2013 22:30:25
Farmors rabarberpaj med fluffig vaniljsås

500 gram rabarber
100-150 gram smör eller margarin
1,5 dl havregryn
1,5 dl mjöl
1/2 dl socker
1 tsk salt
1-2 msk potatismjöl

Dela rabarberna i 1 cm långa bitar och lägg i pajformen.
Häll lite potatismjöl på rabarberna.
Blanda ihop de andra ingridienserna och strö över.
Sätt in i ugnen, 175 grader, 20 minuter.

Fluffig vaniljsås:
1 ägg
1 msk potatismjöl
4 dl mjölk
1/2 dl socker
2 msk vaniljsocker och/eller vaniljstång
3 dl vispgrädde

Blanda allt i en kastrull. Blanda socker och vaniljen från stången.
Låt såsen koka upp medan du rör om.
Låt svalna. Blanda med vispad grädde.

Tillagningstid: 45 minuter
Svårighetsgrad: 1 2 3 4 5



  • Comments(0)//blogg.matprataren.se/#post47